Headerbild

Vad är skytte?

 Skytte - En Sport för dig!


Skytte är en av världens största sporter om man ser till deltagarantalet. Skytte är större än t.ex. skidåkning och ishockey. Varför? Jo, skytte är en sport där alla "platsar". Du behöver inte vara stor, stark, snabb, smal, lång kort etc. för att lyckas. Skytte är jämte ridningen den enda idrott där flickor och pojkar kan delta på lika villkor. Skytte är den enda idrott där juniorer och veteraner kan delta på lika villkor och den enda idrott där många funktionshindrade kan delta på lika villkor. Skytte är en sport som passar alla!

Luftgevärsskytte 4,5 mm.
Detta är vår populäraste gren och skjuts inomhus under vinterhalvåret. De yngre skyttarna (från ca 11 år) skjuter sittande. De äldre tillämpar den betydligt svårare stående ställningen. En normal träningsomgång omfattar 40 skott plus provskott. Avståndet är 10m.

Korthåll 22lr. (Salongsgevär)
Här skjuter vi med "krut -gevär". Det finns två former. I banskytte skjuter du mot tioringad tavla på 50 meter. Som nybörjare skjuter du liggande med stöd. Efterhand som du blir skickligare prövar du på knästående och stående.

Den andra formen är fältskytte. Där går du en slinga i terrängen. Längs slingan finns ett antal stationer där du skall skjuta på mål på okänt avstånd. Korthållsfältskytte är svårare än banskytte, då du måste bedöma avståndet till målet och vindens påverkan på skottet. Fältskytte är: ”skyttets golf”.

Bredd & Elit
MåletDu väljer själv ambitionsnivå. I vår förening är du lika välkommen vare sig du utövar skytte som en trevlig hobby eller har ambition på elitnivå. Vi har licensierade tränare med god kunskap och hög behörighet. (IISF D- Coach).

Elit
Målet för de skyttar som satsar på elit är att få ta på sig landslagsoverallen och få stå högst på prispallen i t.ex. Nordiska landskamper, världscuper eller rent av OS då vårt skytte är en av OS- grenarna.

Breddverksamhet
I vår skytteförening får du utbildning, möjlighet att delta i mindre tävlingar och erövra skyttekompetensmärken. När du lärt dig mer, kan du delta i någon av våra breddtävlingar t.ex. Förbundets serietävling, förbundsmästerskap, SM m.fl.

Social gemenskap
Som medlem i vår skytteförening kommer du med i en fin social gemenskap. Sammanhållningen, skyttar emellan är stark. Föreningen har ibland mer på programmet än bara skytte.

 

Skytte är en sport, En hobby, En livstil. Kanske något för dig?
Varje Ny medlem är viktig för Oss.

 

 

Kontakta Oss! Vi ser till att DU blir väl omhändertagen i Vår förening.